Saturday, 8 December 2012

Set Fire TO the RAIN!

heeylooooo heylooo heyylooo!!!!
here i ammm as im not blogging in for aboutttt a couple of month! am really3 sorry...!

anyway... this is myyyy First video! guess what!?

IM SINGING!!!!

yes i admit! singing is my passion... and im following My Beloved Father's Step... and i adore his way of singingg...! and my dad's voice is the mosttt perfect ever...! kalau masok apa2 pertandingann kat TV tu... boleh kompem2 ayah aku menang lahh! tapi ayah aku taknak iddup dengan duit daripada hasil menyanyi.. tak berkat katanya..! SUBHANALLAH! THANKGOD aku ada ayah macamtuu!!!


THIS IS THE COVER SONGS BY ME ! :D
enjoy! 

Thursday, 4 October 2012

Derma darah... erk!?

perghh! tengok tajuk pun dah bagi aku bergerunnn gerun daa! derma darah! oh no!!! i wil never ever everr derma darah! saket weyyhH!! nakk kena cucukkk tanganN! uwaaa!!!

aku teman member aku derma darah tady pun.. dah bagi aku takut..

Firstly Fida kena cucukk... Fida oke je lek jee. tapi aku rasa dy memang saket.. saje jea kaver enn!?/ jangan tippu laaa!! :))

thennnn k.Zara pulak.. kena cucuk sampai 4 kali.. kecian dy..! tapi nak wat acanoo kann.. dah nak cari urat tak jumpe.. next tyme cube lagy..

aku!??? tnggu masa aku nak beranakk je aku buleh deal dengan jarum2 nie.. tu pun tak tau laa aku jerit macam mana.. and akuuu cari laki aku macam mana nantyy... mesty aku jeriitt.. PAPA!!!! sakettt!! :'( uwaaaa!!! 

Saturday, 29 September 2012

TOYOTA AE86 25 tahun !


Bagi pandangan pertama mungkin ada yang menganggap bahawa kereta keluaran lama, pasti akan menjadi sebuah kereta klasik lama yang sudah rosak. Namun dakwaan itu boleh disangkal jika kita melihat sebuah kereta Toyota Corolla AE86 ini. Ia dijumpai di Belgium dimana kereta ini telahtersimpan di basement selama lebih 25 tahun. Lebih menarik,kereta ini masih dalam keadaan asal seperti baru keluar dari kilang dan tidak berkarat langsung. Kerusi didalamnya masih dibalut dengan plastik dari kilang.

















Meter pada dashboard pun menunjukkan kereta ini baru berjalan sebanyak 48 kilometer. Pemilik kenderaan ini membeli kereta ini dan memandunya dari kedai kereta hingga ke basement tersebut. Dan kereta itu dibiarkan begitu selama lebih 25 tahun. Bau kereta ini juga masih bau seperti baru. Tuan kereta ini mengeluarkan minyak dari tangki dan bateri juga dibuka untuk mengelakkan kereta ini dari rosak.

Thursday, 27 September 2012

JENDUL! DONGGA!

Salam bloggerssss..!! harini saya akan menceritekan tentang.. DONGGA!!

Generally... DONGGA MEANS.... kawasan luas di dahi!! hahahahaha!

well actually trend bengkak kan dahi yang wide spreading kat Japan skarang nie.. diorang bagiii bengkak dahi! WHATT!!!!???? =="

oke.. sangat weird oke!! apa la masalah diowang nie sampai nak kena bengkakan dahi! padahall dah dicipta elok2 dah... elok2 tak jendul... nak jadi jendul.. ==" what thaa hell is goin on!?

 see??? buruk oke!! ==" nak mengubah ciptaan tuhan konon.. ubah menjadi lebih burukkk.. sama la macam botox tu suma.. semua mengubahhh bukan menjadi cantek.. tapi jadi burukk..! errrgghhh!! sooo fuckingggg anoyyinggggg! =="

sebelum hampa2 nie jadiiii donggaa.. ckin dah dongga dulu oke! semula jadi lagy! tiba2 rasa bangga jadi dongga!! :)) bhahahaha


nie original JENDUL/DONGGA! lagy comel dari dongga yang manusia buat..!! h0h0...


kakak kembar saye punnnnn jendul semula jadi oke!! :)) ahahahaha! :P

Finally! I will be out from the hall of fame~ ==" hall of fame sgt~

Im ouutt!!! i will be outttt from thissss bloodddyyy crap and damn crib! ==" pehe dok? ape aku tengah mrepek? dok pehe mu dok diam! =)) syokk depaa syokk depaa!~ (kne denga sekali dengannn alunan suaraaa.. gerentiii anda semua GELAK!)

well... ALHAMDULILLAH... thank to GOD! ive found my newww neww CRIB! not CRAB.. that's call animal.. thiss is a CRIB! the place where we can shelter.. whateverrrr!~ anyywayy!! i dont wanna talk about that crab or crib or crappp~ I just wanna share wif u guys... that i will be leaving my hostel this week!

After a year staying here... alots of memories that i gain in this hostel actually.. (ape bahjet sangat aku tulis english nie.. bloggers cannot detect... tenett tenettt teneett.. Google Translate please!)

oke la oke la..! BM la ni! =="

rumah baru tu semi furnished.. and im sooo heppy!!! huhu.. sory2.. mlayu back...! sangat gembira..!! (poyo la pulak) tkpalah! complain banyak! bace sudah! orang saje jerrrrr!!

minggu nie nak packing barang.. and nakk kemas apa2 yang patut untuk berpindah..! kerana terpaksaa... terpaksa merelakan aku purgy jugakk!! hahahaha! aku nak nyanyi sebenaqnya.. tapi semua orang ta dengaq sebab aku hanyalah seorang BLOGGER.. bukan VLOGGER... errrrrrr asal kan ada ERRR blkgg!! syok depa syok depaaa~~ (ignore that mrepeks)

ryte...

NEXT!!!

sambung cerita lagi nie...!! next week aku boleh bangun lambat g kelas uolls! tak payah nak tunggu bas.. tak payah nakkk berjagaaaa awal2.. tak payahh nakk semua!!!! sebab umah aku depan kolej je.. jalan ckt ja da sampai! ta payah susah2.. auwohh!! syokkk ngat aihH! syok depa syok depa..!

BUT!! THE PROBLEM IS..

sebok na tau ceta lak! dassar MAMI J! mami J tu apa???? xtau!?? xtau kalau hanggg pii dokk tempat lain! jangan dok kawan dengan aku! aku orangg penang..!! =)) syok depaa syok depa!~ :)) ahahahaha!!

dah arr! actually kalau akkuu tulis. hanya member aku ja tau macam mana pronunciation aku and voice projection akuu! yang kenai mesti gelak.. yang tak kenai!? PI DOK KOKDIANG! =))

bye.. adios amigos..!~

Wednesday, 26 September 2012

Allaaaa tomeyy!! tomey angatt angatt~


Eiii! kelas habis lambat pulak tady! :P

Fida cakap... tajukkk post aku nie gedik.. sebab ada perkataan "eeeiii kat depannn... ==" bussukk punye Fidaa.. nak jadi kampung kerr?? culture shock! :P

biarlaahh! orangg saje jerr..! :P anyway.. aku nak citer pasall kelas aku! bukan pasal fida.. fida tuh dah ada selalu dalam umahh... tiap2 hari buleh ceritekannyepunn...! bhahaha

nie nak cerite pasal kelas tady.. harini sampai sekarangg.. dari tady pagy asyik tengok presentationnn je... takde bende lain kecuali presentation.. tapi aku paling baraa ohhhh kat kelas tady.. kelas Mathematic skills uhh..

lecturer dah cakap dahh... present next week.. dia nak jugak present harini.. kononnya buleh abesh awal lahh kan... tengok2.. sampai kul 2 ta abesh2 agy! adess... menyirapp pulak hati kite nie..! ==" and sekarangg.... kelas english.. kelas english oke laa... :)

Monday, 24 September 2012

Tips Dapatkan Anak!!! :D

Tips ini saya ambil dari website Dr Hamid Arshat – Pakar Sakit Puan. Sepertimana dengan tip-tip lain, tiada satu pun akan menjamin 100% keberkesanannya.

a
Namun menurut Dr Hamid, dengan izin Allah, tip ini 70% kebarangkalian untuk mencapai kejayaan.
XY, XX

Para suami harus mengetahui anda adalah penentu dalam jantina anak-anak. Benih lelaki membawa kromosom X dan Y manakala benih wanita hanya membawa kromosom X. Gabungan kromosom X-X akan menghasilkan anak perempuan manakala X-Y akan menghasilkan anak lelaki.
Ciri-Ciri X dan Y

X – Jangka hayat lebih lama, Bergerak lambat, Tahan dalam keadaan berasid


Y – Jangka hayat singkat, Bergerak pantas, Tahan dalam keadaan berakali

Petua Untuk Mendapat Anak Lelaki [ XY ]

1.Makanan yang asid seperti buah-buahan limau, nanas, mangga, cuka, minuman bergas perlu dijauhkan selama 2 bulan sebelum mencuba. Makanan laut adalah digalakkan, zat-zat logam kalsium dan magnesium juga diperlukan.

2. Persetubuhan pada waktu subur iaitu pada hari penetasan telur isteri ( ovulation) adalah penting.

3. Menukarkan cecairan faraj kepada beralkali dengan melakukan ‘douching ’atau basuh dalam faraj dengan satu alat khas, 20 ml. Air bikarbonet dimasukkan kedalam faraj lebih kurang 2 jam sebelum mengadakan persetubuhan. Cecair bikarbonet (sodium bicarbonate ) boleh dibeli dari farmasi.

4. Kaedah suntikan benih lelaki ( artificial insemination) setelah air mani suami menjalani proses ‘layering’, atau menjalani rawatan bayi tabung uji (IVF) dan dipilih embryo yang telah disahkan lelaki untuk dimasukkan kedalam rahim. Kedua-dua kaedah tersebut tidak dibolehkan jika hanya untuk tujuan mendapatkan anak lelaki. Tetapi diperbolehkan jika sabit ada penyakit baka bila melahirkan anak perempuan.

Petua Untuk Mendapat Anak Perempuan [ XX ]

1.Digalakkan memakan makanan yang berasid seperti limau, asam , nenas, cuka, air minuman bergas dan lain lain. Pantang memakan makanan laut.

2. Persetubuhan dilakukan sebelum penetasan telur isteri (ovulation). Jangan bersetubuh selama 5 hari mulai dari hari ‘ovulation’ yang boleh dikesan dengan ujian-ujian subur. Sila rujuk laman ‘Kesuburan dan Kemandulan’

3. Melakukan ‘douching’ dengan menggunakan cecair asid (very dilute lactacyd) 2 jam sebelum persetubuhan dilakukan.

Kita merancang, Allah juga merancang dan sebaik-baik perancang. Apa yang ditentukan pastinya itu adalah terbaik untuk kita. Selamat Mencuba!!

SUMBER : http://penpatah.blogspot.com/2012/09/tip-untuk-merancang-jantina-anak.html

Sunday, 23 September 2012

Aku da dapat adek baru!!

well people.. actually badan aku sedang melekit nie..! sebab baru je abess buat poco2 and senam robik dengan member2 akuu... heee..! soooo goood to have an exercise.. :) by the way.. aku dah ada adek baru dalam rumah nie.. Alhamdulillah.. budaknya baik and boleh tahan la cantek.. not bad... Bravo! tapi kurus tho!

ummi la nie perli... mentang2 dah ada sorang king kong.. ni dy antaaaa keding pulak! ahahahah! its oke! asalkan jangan kacau idup aku sudah.. but i think she's not that type of person... dy mesty buat hal dy sendiri.. sebab dy pendiam... dapat dah geng Kak gie..! pendiam sangat! :P ehehehehe

oke.. aku nak mandy! thats all for today!

LOL! cannot sleep d!

maybe excited or what?? --" nak dapat adek baru sial!! jup gi ade manusia baru nak masok umah aku.. apa pulak la pe'el dy nanty.. jngan dpat yang pelik2 sudah.. and! jangan dapat yang berbadan dua.. AKA Gemok..! --" bhahaha! berbadan dua semua susah nak jaga.. nak cari tempat tidur pun susah... dah ada sorang berbadan dua cukup la.! (errrr! kalau Fatin baca blog nie agak2 dy marah x?? bahahaha! ampunkan kak Ckin... :P ) ye arr Fatin... kalaoo daapat adek baru yang badan macam fatin.. kang fatin nak tdo mane..?? kak ckin dah la sayang Fatin... xnak fatin tdo kat dapo!

tapi macam mane kalau dapat yangggggg suka melaram macam aku? perrghh!! ade geng! BHAHAHAH! tp payah jugak.. bukan senangg nak jaga orang suka melaram nie..! :)) and lagy satuu! camna kalau pangai dy macam aku?? tanak aku! :)) huduh benoo pangai aku! nnty kalau ummi tanye mane dye purgy ke ape ke.. aku nak jawab ape? sebab kalau dy ikot prangai aku. mesty dy nakal..! :)) but mostly mesty da ade BF! so... doesnt matter if you love him.. or capital HIM.. M... M... (masok lagu lady gaga pulak.. haa padan muke orang yang bace blog aku.. name pun ta tdo dari tady.. memang masok air la kepale aku cite dye)

tergantung tak ayat atas tuh!? bhahahaha!! oke oke! aku sambung..! but mostly mesty da ade BF iF dy kuat melaram macam aku lah kann.. kalau dapat yang nerd giler babi tu xtau laa na kate ape... yangg ade BF mesty dy slalu hangout...! so mestyy dy xkan slalu ada kat umah.. so mesty aku yang kene soal nanty.. sebab aku kak yong dalam umah niee... :)) bhahahahaha! kak yongg sangatt~~ tangan di dada mata ke atas uolls..!

tinggi betol laa expectation aku.. but anywayy.... by the wayy.. on the way... wayy wayy wayy!! biarlah masok macam mane punye speses pun dalam umah aku aku xkisah.. asalkann.. jangan speses jakun... culture shock.. and so on.. but tipu sangat la kan kalau masok kolej xculture shock..! lagy2 orang kampung.. sangat culture oke! errr... aku tak aaa! sebab aku orang bandar larhh!! Penang ade ape yang KL ade.. so.. nak shock ape g?? mak xterkejuttt nye pun ade terr berr punnn doi! Lemonade satu!! x memasal lemonade! =="

ohh... not also forgetting... JANGAN KCAU IDOP AKU... that is the most important than everything! sekali kacau idop aku.. mau kene sepak gune bontot aku kat muke dy! ==" makk taksukeee penyebok oke.! makk takk nyakkk!! brani sebok!? makkkkkk tampo betul2  gune bontot...

yang tu je lah mak nak ceriteeee... ape2 punn.. mak tetap Inna Romania..~ :)) x memasal inna romania.! Caliente chicha adios amigos!




Monday, 27 August 2012

Lelaki Tercantik...! Nak tau?

Nampak x nie??? Comel kan!!!??? tapi sebenarrnyaaa!!!!!




DIA ADALAH LELAKI DIBAWAH INI! 


Perrgh.. 2 dalam 1 kot.. but dy nie bukannya ayam.. mahupunn anak ikan makk.. tp dy memang lelaki sejati oke!! dy dah ada gepren ponn!! nama dy Kiyoshi Sakurazuka

sgt hebatannnn~~ 

Sunday, 29 July 2012

Apa nie..... :'(

bila nak paham ckin nie... :'(

ckin suka orang yang oways dengan ckin...

tak pi mana2.. dudok ja dengan ckin....

patot ka ckin diam ja!?

sakit aty jugak kadang kalau perangai macam ni....

asyik nak ikot cakap dia ja...

hmmm....


bila dia nak paham yang ckin ni jenis yang nak dia oways ada ngn ckin 24/7?

bukan la maksudnya dia takleh buat apa lansung....

just nak dia jadikan ckin priority..!!

kalau laa ditakdirkan dia jodoh ckin....

mesty la priority dia tu ckin kan!?

mestyla wife dia jadi keutamaan kat dia...

kalau dia kawen ngn ckin...

apa alasan dia nak bagi ?

hmmmm....


takpaham laaa!!!


Friday, 27 July 2012

Kacip Fatimah...

Salam Jumaat everybody... yeahh...!

Sayyidull ayyam! hope that ur day and Ramadhan would be really enjoy full and full of bless..

oke la..! harini nak citer pasal ape eyh!?

takde citer nak citer.. tapi! ckin interested kat satu blog nie.. pasal kacip fatimah..! :)

eyh! jangan nak ingt kacip fatimah untuk orang yang dah kawen jea oke! :P actually.. ckin ni suka sangat letih tak pasal2.. bila balek kelas... memang letihhh ya amat..! orang lain boleh lagy buat activity apa ntah.. ckin dok umah... so ckin ingt nak try la minum Pearl Kacip Fatimah.. yang dalam tin kaler pink tu..! ckin ni addicted kat coffee.. so.. better ckin pilih yg coffe 3 in 1 kacip fatimah tu kan..! :P kacip fatimah ni buleh bagi tenaga kat kita.. sbb tu ckin nak beli..! nak buat experiment laa kononnya.. sebab blogger tu kata.. masa dia study.. dy minum kacip fatimah..! pastu dy senang nak study! ckin pun ingt nak minum jugak la macam tu! senang nak study.. senang nak beribadah..! :) lagypun kalau selalu sangat tak llarat.. tak baik la pulak kan! :P heeeheeeheee..~

so apa pun.. stay tuned... ckin nak buat experiment dengan air tu dlu.. kalau mujarab.. ckin promote lagy okeh! :P chill out! tu saja untuk harini! :D

Wednesday, 25 July 2012

Keletihan hari ni...

Salam ramadhan.>!


hopefullly yourrr Ramadhan would be as great as  mine! :)

hmm.. nak ceta apa eyh harinie?

meang sekarang ni aku asyik update blog jea sebab aku dah takdak benda nak buat. online pun dah takbuleh! :P

harini ape jea aku buat eyh? macam takde ape jea... tapi harini aku saket kepala laa..tapi saket kepala harini makes me smile seriously.!! sebab.. aku saket kepala tak cukup tdo.. layan papa... then... pagy2... kejutkan dy sahur... aku ingt taknak sahur.. tapi dy suruh kejutkan dy sahur.. then dy suruh aku tunggu dye smyg subuh same2.. dah la kelas aku kul 8.30 arinie.. memang terbaik laaa!!! saket kepala la aku jawabnya.. tapi aku senyum.. senyum memikirkan.. mesty susah nanty nak jaga papa...! semua nak orang buat kat dya... semua nak orang uruskan kat dy... manja sangat..!! :D at the same time dy sangat tegas.! :) i love my papa! heeheeeheee....

yang tu je nak cite kot..! ermm..! but P/s....! jangan la bosan dengan cerite aku..! aku kan tak tau nak tulis ape..! :P lagypun blog aku nie as personal diary aku jea...!

cheerio!

assalam!

Tuesday, 24 July 2012

Oh my God... Cannot Go oredi!~

Salam 4 Ramadhan Al Mubarak..! :)

sebelum ckin nak tulis banyak banyak and cakap banyak banyak kat ampa semua... ckin nak bagitau nie yang ckin memang cannot go dah nie... letih sangat sangat harini... and seriously mengantok...!!! shhleeeepyyY!!!~ However... ckin nak tunggu Apit abesh sembahyang trawih dulu.. sebab ckin rindu dia sangat2..!! T_T only God knows how i miss him!

tapi ya beneran... mataku udahh ga bisa bukain lagyyy!! ngantok ngantok ngantok.... nak nak tadi mase berbuka tu ckin makan nasik kan.. lagy la problemos..! :p

dah la tady ckin tak bangun sahur...! T_T sebab ngantok and letih sangat2.! sory sayang! tak dapat nak teman papa sahur! :(

pastuu! bangun kul 9 pagy.. ckin belek belek Blekberi Ckin.. tengok apps world kann.. mane tau ade application yang ckin tak download lagy.. ckin ni memang gylaa apps cktt..! :P

pastu kul 1.30 naik bas pegy kolej.. naseb bek ta tertingggal bass encheiikk!!~ kalo tak.. naek cab la saya..! biasa la..! telinga dah biasa cucok earphone.. tu yang susah nak dengar bunyi bas tu.. nyaris nyaris tertinggal..! tapi tadi ckt je org dlm bas.. pacik bas gaatal tu dengan Penolong dye.. and ade la bpe orang budak laki... segan kot.. ==" ckin nie nampak je macam muka tak tau malu.. padahal..! senyum ckt pun susah oke..~~ hanya yang terpilih sahaja boleh tengok ckin senyum balek! :P

dah masok kelas English For Pre school tu... Dah abesh study sume.. dah enjoy dnegan Madam Shima... and thenn.. balek..!

Mase balek tu pulakk.. tengah dok perli2 Nana Rempit... tiba2 pulakk dy tunjok ade rumah sewa depan kolej..! and kebetulan memang kami tengah cari umah sewa area sana pown.. sebab da bosan dah asyik dudok ostel nie jea..! so ckin suruh la Kak Zara call tuan umah tu.. Cina ok! well.. memang ckin ngaku ckin suka deal dengan cina.. sebab cina nie pandai berbisnes and senang nak communicate..! tapi!! lepas kami pegy tengok rumah tu.. terus dy mintak deposit kalau nak masok..! yang tuu memang aku jadi sama dengan titik sama dengan la... (==") hahahaha!

mane na cari duet?? 3K tau...! bukan ckt... kalau sepuluh orang dok satu umah pun mau deposit sorang 300.. gyle ta gyle!??? tapi rumah tu memang puas aty sangat2.. dengan kemasnya.. dengan bersihnya... dengan cantiknya.. tapi tiba2 mahal sangat deposit..! kami sangat2 kecewa oke! bukan senang nak cari umah sewa area sana..! sebab tu kami sangat2 kecewa! uwaaa!!!!!~ tappi nak buat acaner kan! dah bukan rezeki kami!.

So.. lepas dah setel pasal rumah sewa tuu... ckin pulak pegy setelkan baju2 ckin yang tergendala tuu..! nak dekat sejam ckin settle kan benda tu..! mula2 pegy letak dy dalam machine basuh..pastu ckin naik umah ckin balek.. tnggu setengah jam.. turun balek pegy letak dy dalam tempat pengering.. ... and then.. ckinn pegy speedmart beli air pulak... beli Peel and Fresh... and then.. ckin naik ostel balek.. amek beg.. pastu pegy dobi balek.. tunggu sepuluh minit.. then angkat baju tu semua.. pastu dah abesh angkat... naik ostel.. pastu nak buka puasa.. buka puasa dulu...! pastu baru buleh mandy!

memangg peeerrrghhhhhh!!!~~

LETEYH SIOT..!! T_T

Monday, 23 July 2012

Blogging Kembali

Salam Ramadhan.. :)

may your life filled with happiness in this blessed month.!

Kisahnya saya nak blogging kembali! :)

kenapakah!? tiba2 ja nak blogging balek... well actually.. sebelum nie takdak masa sangat nak blogging.. sebab busy dengan masalah masalah yang tak dapat dielakkan....

actually... ckin da takleh nak guna Facebook dah! uwaaaaa!!! T_T sebab apa? sebab ckin dah mengingkari perintah future husband ckin... chehhwahhhh future husband kunun! :P tapi tak salah kan nak gatal sekarang? ckin bukan budak budak lagi... dah nak masok 20 tahun dah... nampak je macam budak kecik kan...!:P

sambil dengar lagu Rock The Boat by Pitbull nie... ckin nak ceritekannye pun larh kenapakah yang ckin nie takleh nak guna facebook dah... macam tak sesuai je dengar lagu nie... erkk?? =="

ckin nie dah salah gunakan kebebasan yang diberikan oleh future husband ckin tuuu..... ckin banyak buat salah kat dia sebelum nie... ckin dah janji ngn mak dia taknak sakitkan hati dia lagi.. tapi ckin yang slalu sakitkan hati dia.. bukan hati dia ja.. banyak orang la yang ckin saket hatikan... apa masalah ckin pun tak tau laaa... huhu.. T_T

tapi!!!!! ckin sayang dia....

so ckin dah taknak buat perangai macam ni lagy... seriusly sayang apit..! T_T

sob sob sob... :'(

dah laa.. kalau laki yang baca blog ckin mesty kata "perempuan nie asyik post pasal love story dia jea" hahaha..! BOSAN!! :P

but that's FACT!

girls owaays post about their love story whether they're sad, happy, regret or sumthing else... blog can be conclude as their "personal diary" actually..! but all can read.!

=D

Tuesday, 26 June 2012

As Long as you love me.! :)

lama tak saya tak update blog?? memang lama..!! lots of things need to be settle..! and thank GOD! semua berjalan dengan lancar..! and.. dah settle dah!! :) InsyaAllah saya akan bekerja tak lama lagi! but.. instead of that.. am tryin to apply for nursing in Penang..! and seriously.. I wanna be in Penang for the rest of my life.! this is my place! and.. MEMORIES... :)

oke la oke la..! dah dah! xmo dahh! just nak share kat blog aku yang dah di update kannn rupanya..! semenjak dua menjak nie akuuu mengambil alih keta saga..! aku kna amek adek2 aku dari skolah.. aku kena pi settle sijil2 yang aku perlukan untuk kerja la.! aku letih takdak la sangat.! tapi xka keja gyla bila aku p KL semata mata nak amik sijil aku!??? huh!? sabtu aku pi.. ahad aku balek..! just for that stupiddddddddd lil stuff!! ==" however.. am happy! semua benda dah settle..! :)

sekarang... tinggal nak tauuu result jea.. nak interview jea.. andddd once semua benda dah confirm.. am back to Penang people.!!! :)

suddenly aku terfikir kawan kawan skolah aku! semuadah menyepi! semua dah senyap! semua dah ada kawan baru kan.. semua takmau kawan ngn kita dah.. haihhhh apa masalahnya taktau!==" rindu pun ada..! tapi tengok la apa yang jadi kalau sayangkan kawan2?? baik sayang boyfriend kan..! ! ! :)

anyway.. forget about that! as long as u love me pnya title xdak kena mngena dengan post nie! aku xtau knp aku letak post title tu! :P

Wednesday, 20 June 2012

Boyce Avenue!

Salam and a very gooooooooooodddd gooodddd eveninng peoples! :) am hepy today! and hepyy foreverr..!! :) cuz i got back my Love! :)

just wanna share withh u guys... i've got new lover..!! and am reallyy love 3 of em!! Alejandro Danial and Fabian! their music is reallyyy awesome!!!!~ and im craazeeyhhh withh these dude!!! especially Alejandro! his voice's making me OmGeee!!!~ I laaarrvveeeeeeeee chiuuuU!!~~~

Danial Fabian & ALEJANDRO!!
but the most awesome songss that they cover is Heaven by Brian Adams..! check it out this song first!


aaarrrrghh!! seriouslyy! got mad withh Alejandro!!! he's sweet btw!! :P

Friday, 15 June 2012

Tomorrow is the day! :'(

Tomorrow is 16th June 2012... and i know... he still can't forget what I've done to him last Saturday.. 11th June 2012...! and it will be his bad memories...! really really really bad memories..!

sorry kerana terlalu jiwang! tapi ini lah aku tatkkalaaa dalam kesedihan memikirkan hidup aku! kehilangan orang yang kita sayang.! bukan sesuatu yang mudah!! :'(

am really miss him!!!!!!!! T_T

but tomorrow would be my last chances.. to take him back..! to convince him that i really do love him!

all i can do is pray to God..! may God maintain our relationship.! AMIN!

Tuesday, 12 June 2012

Memories : 11 September 2010 :'(


saya bangun dengan semangatnye harini.! sebab saya nak jumpa awak! bukan sebab kakak saya bertunang..! saya harap sangat majlis kakak saya abis awal.. supaya saya dapat jumpa awak! memandangkan umur saya baru 17 tahun time tu.. saya takleh kuar malam! sebab tu saya harap sangat majlis ni habis sebelum pukul 5 ptg.! and.... memang majlis habis awal! saya suka sangat time tu..! sebab saya boleh jmpa awak! kul 5 awak datang jemput saya..! saya epy sangat jumpa awak time tu! awak pakai baju kaler putih! kan..! :) sama mcm sy jugakk! sy pakai baju kaler putih jugakk la awak! awak dengan saya banyak sangat chemistry..!!! :) saya tunggu awak sampai betul2 pukul 5 masa tu.. saya excited sangat nak jmpe awak... saya tnggu awak setengah jam kot... pastu awak text saya yang awak dah sampai! saya terus keluar...! saya cari mana awak..! rupanya awak dalam kereta Kenari kaler Silver... ! saya nampak awak dalam kereta... terus saya masuk dalam kereta tu..! mula2 saya tak tau nak cakap and nak sembang apa dengan awak..! so saya diam ja..! lepastu.. awak tanya saya.. nak pegy mana? then saya kata saya nak pegy rumah awak.. sebab rumah awak kan ada buat openhouse.! lepastu.. awak bawak saya pegy rumah awak! lepas dah makan makan kat rumah awak... awak bawak saya keluar pegy Gurney Drive.! yes! situlah tempat first yang kita pegy! and saya ingt tempat tu sampai sekarang! sampai sekarang.. saya takboleh kalau pegy sana tanpa awak! tempat tu jadi sejarah untuk saya dengan awak! awak bawak saya jalan2 Gurney.. and lepak tepi laut kat Gurney.. kita sembangg untuk mengenal diri masing2...! saya takut balek lewat masa tu...! so saya kata kat awak.. saya takleh tengok movie.. sayaa takut mak saya marah kalau saya balek lewat..! so awak pun.. bawak saya pegy jalan jalan jea..! awak! msa tu saya suka sangat kat aawk! masa awak nak hantar saya balik... dah pukul 10pm.. awak tanya saya soalan yang sangat mmberi kesan dekat saya.. saya tau awak frust dengan jawapan saya..! tapi saya taknak tipu awak! sebab saya sayang awak! dalam aty saya..! saya cakap.. saya sayang awak! tapi saya takkan paksa awak sayang saya!! :'( lepas saya sampai rumah.. awak text saya..! awak kata awak frust dengan jawapan saya..! tapi saya bersyukur sangat2.. awak still nak kawan dengan saya..! thanks awak! thanks sebab nak kawan dengan saya lagi! :'(

Memories : 10 September 2010..... :'(


eyh... raya lah harini!!! seronoknya rayaa..!!! bajuuu kitew ari raya nie kaler ijau laaa!!! masa nie.. aku baru form 5.... rayaa tahun ni memang sangat best! aku tak tau sebab ape.. tapi aku dapat rasakan there's sumthing will happens.! and it will cheer up my life.! aku layan ja hari raya aku seperti biasa...!! ramai kawan2 aku mai rumah.. as usual.. umah aku memang buat open house tiap2 kali hari raya.! aku tunggu semua kawan kawan aku mai....! and setelah open house rumah aku dah nakk diclosehouse...! ada sorang lagi... tetamu yang aku jemput.. tak sampai2...! aku ingt dia taknak datang.. maybe busy or what.. tak tau laa..! tapi.. dalam jam 6 ptg..! here he is..! dia dah datang..! aku tak tau knp...! hati aku tersangatttt tertarik dekat dia..! maybe sebab dia pakai baju Melayu hitam! yes you!! jejaka yang memakai baju melayu hitam! saya jatuh hati kat awak!! dengan sekali pandang.. saya jatuh hati kat awak! saya sangat suka awak time tu! sayaa nak sangat kawan dengan awak lepas saya nampak awak! tak henti2 saya pandang awak masa tu..!! even saya masih budak2 belasan tahun.. and awak dah dewasa... tapi sayaa nakkan awak jugak! saya rasa saya nak awak masa tu! saya tak kisah awak ni tua ke muda ke.. saya nak awak! lepas awak balik..! saya rasa nak text awak..! tapi saya kena basuh pinggan la awak!! saya settlekan kje saya duluuu laa awakk!! tapi saya tak sangkaa.. awak text saya dulu betul2 lepas saya abes basuh pinggan and kemas umah..! awak kata saya comel harini..!! then saya pn kata awak comel! sebab awak pakai baju melayu hitam!! awak..! saya suka awak! start dari saya habis mandy.. sampai pukul 4 pagy saya text awak..! sy tertido pn sy bgn balek reply text awak..! and awak pun same! awak text saya sambil tidur kann!! awak ajak saye kuar hari esoknye..! saye nak kuar ngn awak! tapi kakak saya bertunang..! tapi saye nak jugak keluar dengan awak!!

Friday, 8 June 2012

Selesai sudah pengajian!

anyway! AM really happy right now!!!! Pengajian sudah abesh!! im graduatingggg!!! but graduating my Semester 3 duhh~ still not finished my diploma yet!

tapi arini sangat sangat happy sebabb dah habis kelas.. and tady ialah kelas yang terakhir saya pergi iaitu kelas Islamic Studies... sangat sangat sangattttt best Sir Razi ajar... and not also forgetting.. My Sir Syaukat... Thankyou for teaching me Advance English.. and beloved Miss Nelly..! Teaching me literacy! my semeester 3 class is totally awesome and am happy to be in this short sem! eventhough kne blockk and xleyh nak register sem depan! aaaaaaaaaaaa!!! tidak!!! hahahaha! anyway people.!

Final exam is around the corner...!!! The nearest one is on this Monday! Andddd Immmmm totally prepared!! and i love it! this semester subject is not too hard.! and im sure i'll be a Dean!! :P

but still must work hard for my grammar.! Perfect Tense is totally hard! seriously.! well.. its not really hard actually... but the rules for Perfect Tense AND Subject verb Agreement is way too much! I cant remember all rules.! so it will spoil my grammar.!! arrghh!! I need to work hard on this grammar part! anddd i miss my Miss Eze.! the most perfect English Lecturer!

dun worry! i'll make sure that I Can make it!! and Im sure that I CAN MAKE IT! :P

cheerio people! :)

Wednesday, 6 June 2012

birthday miss nelly and GENUINE GROUP!

Salam and a very gooooood night people..!

harini ialah birthdayyyyyy my beloved lecturer Miss Nelly..! :) one thing that aku suka miss nie.. sebab nama dia... "Nelly"! sangat vogue gituuu auuwwwww auuwww..~ wish my mom give that name to me... but.. its oke..! SyiQin is a vogue name too right..!? :) aaawwww~ i guess its true! :P hahahahah!!

harini memang sangat sangat sangat happening gyla..!! sebab miss nelly yang comel is very touched when we gave her surprise party this evening.. bermula dengan kami tutup lampu.. and light up the candles... such a beautiful moment i guess..! :) and she come in after she done her prayer... andddddddddd she was happy..! :) and am happy too cuz i can make her happy.! hahahahah!! tak sangka uolls..! iolls pandaii dahhhh touched2 nieh!! hahahah! sebelum nie aku mana adaaaaa prangai nak buat surprise party ni sume..! eventhough bukan aku yang plan of course.. but surprise party tadi bukan saja bagi miss yang touched.. aku puwn touched skali jgkk..! awww..~ so shweet..! :P huhhu


Fazil sponsor Domino... memang terbaik arrr citer dy...! kami makan domino harini..!! jangan jelos uolls..!! :P hahahah! and... i wanted to confess that GENUINE GROUP is the best group that I ever had..!! seriously..! am having fun with Yana, Miraa, Ila Damia andd Kak Gie and not also forgetting Fazil..!!! especially Yana and miraa la ofcoz..! cuz I dont think that yana and miraa is too friendly before.! sebelum nie sama kelas masa Sem 2.. and I was not even greet them in the past semester..! tiba2 sem nie..! waaaaa..~ satu kepalaaa lagyy! auuwww auwww..! kalo aku tauuu! aku daaaa cakap ngn korang daahhhhhh nye punn adee ter berrr~~ :P

but.. its actually sebab aku laaaaaaa..! orang susah nak greet aku sebab first impression diorang menyatakan bahawa "CKIN NIE MESTY KEREKK.... errggghh!!!" hahaha! but I'd realize it previously.. memang suma owang cakap macam tu puwn...

"CKIN NI SOMBONG
SHE'S NOT FRIENDLY
SHE'S BAJET
CKIN NI JORAA!! *Penang*
CKIN NI blaaa blaaa blaaa...!!~~"

maybe sebab dari dulu lagi muka aku tak pernah senyum dengan org yang aku tak kenal and aku tak pernah rase nak greet people around me kot..! its because one thing sahaja...!

AKU MALUU!!!!!! nampak jea muke aku mcm tak maluu kann!??? :)) tapi inilah aku..! aku maluu lahhhh weyyy! ingt aku xde kemaluan keaa??? but...!!!!!! but!! but!!! If aku dah kenal orang tuu??? tanak citer arr..! sume orang cakap aku gyla.! :P cukop 44 orang cakap.. memang gyla la akuuu!! --" errr! tidakkkkkkkkk!! tanak gyla! T_T

but Overall! I love you friends..!! :) and miss nelly! :)

EYHH! AKU TINGGI LA..!! :)







Guess What??

Salam.. and a very good morning to everyone.! today am going to talk aboout my presentation later..!! wahhh! semangattt akuu lahh sangatt!!~ heeee~ anyway..!

today is my Advance English group presentation!! and I will be the one who greet the fellows for my group! and am really really nervous of course!! huh...! anyway..! talking about english... I dont have any problem in speaking IF i am relaxed.! but..!!! its a reallyyy BIG PROBLEMMMSSSSS if I am nervous at that time! my english probably would be like.. OMgeeee!!!!!!!! whats wrong wimme!!???

but i guess... I can handle it...! maybe! but... am CONFIDENT! yeah! so... lets do it! :P

dah la cakap pasal presentation... Serabut! :P hahahah! anyway! tak pernah serabut puwn actually.! tiba2 aku teringin nak dengar lagu Sexy bitch by David Guetta pulak! but.. talking about david guetta.! I want to confess that HE IS REALLY AWESOME AND I LOVE HIM VERY MUCH!!! I love his music!

Nama Dalam Bahasa Jepun!


Sunday, 3 June 2012

Forex

ok! skg aku nak citer pasall Forexx...

ntah ape ntah tibe2 bende nie bermain didalam pmikiran aku dan juga kepala hotak akuu!!

aku takpernah pun teringin nak main bende nie... cuz to me bende yang macam forex nie is just For FUN.! maybe sebab susah nak dapat income.. dats why aku rasa benda nie just for fun... but why not.. kitew boleh cube kan.. mana nak tau..! rezeki main2.. tibe2 dapattt duettt..! Alhamdulillah laaa kalau macam tu.. tapi kalau tak dapat... nak buat macam mana kan..! I dont care actually.!  well... I'd sign up for PreLaunchX as in my previous post... sape2 yang  berminat nak join forex sekadar suke2.. boleh tekan link tu.. and sign up! JUST FOR FUN! as I said before... sekadar suke2.! kalau ade rezeki.. ade la..! kalau xde.. anggap je kitee tengah main2.. btoi akk!!???

so.. cheerio bloggersss!!~

Seriously akuuu malas bila kena lipat Baju kurung.!

Hey..!

Am in hurry cuz have date wif My Beloved Gondon...! nak pergy dobi! basuh baju dengan dye! heeeeee~~ so..! aku nak cerita kan sikit ja... tak banyakk..!


"AM SERIOUSLY ANNOYED WHEN DEALING WITH THIS
BAJU KURUNGSS..!! "






AKU NAK CAKAP YANG AKU TERSANGAT MALAS NAK LIPAT BAJU KURUNG! TU JE!:D Daaaaa~ :P

Making Money Money Money!

Come Come! 
Sign up NOW!!!!! 
Join Me Making Money! No MODAL! Free Sign Up! Sign Up jaaa..! 


prelaunchX Invitation
You're invited to join prelaunchX

Thursday, 31 May 2012

Keturunan guinea Pig yang dibela oleh JiQ

Salam and a Very good night to all my peoples!!!

anyway.. in a berryyyy beryyy good day tonight... i gotta feeling... i gotta feeling.. to post about my beloved lil brotha's pet.. which is Guinea Pig.! 

Eyh!! makkkciikkkk makcikk!! tuan2... puan2..! bukannn Pig...Menatang yang berasal dari negara guinea yang nie haa..! yang tu pig laeennn!! choiiii!!~

yang ni comel sangat! pinkk karer lagyy tu!
(tangan di dada.. mata ke atas..) omeiii angattt!!!
alaaaaa babii!! alaaa alaaaaa alaaa!!!~~


By the way ChiQue.. jangan merepek sangat oke!! sekarang saya tengah cerita pasall ini Babi..! babi yang cute lagi comel nie haa.. nama dia... Babi guinea!!!

Haa... ni baru comel betol! 

tu la menatang yang adek ckin bela tu..! tapi yang dekat Malaysia takdela yang comel macam guinea pig atas nie! yang nie guinea pig mat saleh.. yang dekat malaysia... guinea pig melayu sajalah yang ada nye pun ade terr ber..!

nak di jadikan cita... adek aku belaaa Comei, Cimi and Cami Dulu...

Nie jantan.. tapi adek aku bagi nama "COMEI"
Dont know why!? ==" why arr??
Cami..
Comei's Wife


Cimi..
Comei's Misstress...

Bila Jiq bela ketiga2 ekor nie... nak dijadikan cerita... yanggg Comei tu gyla sex arr..! sekali dua2 pregnant daaaa.! dapat la anak belambak2. setakat nie nak ada 12 ekor hasil daripada sumbang mahram Comei... dia dapat anak.. dia tunggu anak dia besaq.. dia "Prrrrrrrrr~" dgn anakkk dia.. then anak dia pregnant.. dpat cucu diaa..! anyway.. term "prrrrrrrr" tuu.. Jiq yang guna untuk melambangkan sexual intercourse antara mereka..!! bhahahaha!!!!

and yang peliknya jiq nie.. dia takmo buat Bisnes Guinea Pig dia sendiri.. sebab dia kata dia sayang! but... betullakann... Guinea Pig banyakkk gyla bapakk kao punye..... name diowang puwn pelik2.. Na tau name apew??

Comei (bapak)
Cami (Wife)
Cimi (Misstress)
Fluffy
Waffle
Cupcake
White & Marshmallow (Twins)
and yang paling latest... CAKE!!!
yang kakak2 ang abg2 cake tu aku tak ingt name! byk sangat! hanya jiq sahaja yang boleh ingt nama diowang..! huh!!~~ gyla banyakk!!!!!


ni laaaaaa cake! adek bawuu!!! :P
ni cupcake!! abg kepada cake and the twins..
haaa..! comei akkk baka2 diowang!?? bhahaha!! tapi seriously kalau JIQ yang belaaaaaaa apew2 jenis menatang sekali puwn..! KOMPEM!!!!!!! membiak! aku tak tahu jiq bagi makan apew... dari dia bela ikan.. iguanaa... kurakura.. AYAM puwn dia belaaa.. jangan ingt dia xpenah belaa... anddd Guinea Pig... semua membiak! maybe jiq bagi makan taik dia kot..! :)) bhahah! dah!

xlarat aku nak taaip dah! babai!





Monday, 28 May 2012

Angel's Cry...

"Lightning don't strike
The same place twice
When you and I said goodbye
I felt the angels cry
True love's a gift
We let it drift
In a storm
Every night
I feel the angels cry"

Friday, 25 May 2012

Not over you....

"If you ask me how I'm doin I would say I'm doin just fine
I would lie and say that you're not on my mind
But I go out and I sit down at a table set for two 
and finally I'm forced to face the truth
No matter what I say, I'm not over you
Not over you...."

Android Application & photoshop!

gempak takkkk tajuk harini? tengah2 malam tiba2 dapat idea nak tulis pasai Android Application plak... but actually bukan Android punya application ja.. application I Phone pn ada jugak kot i guess.. its about yang bila kita snap pic tu.. dy ada gambo antuuu kat belakang...!! btoi akkk!??? pastu orang2 yang amek picture suma gegar2 kan kat fesbuk yang diowang amek gambo antu larh apew larhh bla bla blaaaaa mung krekkk22..!! jangan nak antu sangat laarhh...! macam2 application skg nie kann! antu la apew la... if orang yang betul2 Kampungssss jea tak buleyh nak beza antu tu just antu tipuu semata mata! bukan stakat mata jea.. kaki mulut suma la..! sekaki kaki.. semulut mulut.. setangan tangan.. ! :)) hahahahah!

TAPIKAN..! BILA DIORANG BUAT APPLICATION MACAM NIE KAN.. BANYAK BENEFIT JUGAK KOT.. SALAH SATU NYE???

KALAU KITE NAK SNAP PIC.. TIBA2 ADA ANTU BETUL INTERFRAME KAT DALAM TU.. SO MESTY DIOWANG CAKAP..


"ALARRHHH!!! BUDUSHH PNYE APPLICATION! XLEYH NAKKK BUANG PULAK GAMBO ANTUU NIE!!! ROSAK LA NI KOT..! ESOK FORMAT..!!!" 


ANTU PUN CAKAP..


"TAKDE KEJE LA AKU LEPAS NIE... SUME TAK TAKUT... ASYIK INGAT TIPU JEA..! NI SUME SEBAB ANDROID APPLICATION! HUH!~ SAYE NAK BALEK LAA...'


TAK PUN... ORANG UPLOAD PIC ANTUU KAT BLKG DIOWANG KAT FB.. MESTY ADE YANG CKAP..

"PHOTOSHOP LAA NIE KANN...~~"


ANTU PUWN CAKAP..


"HAAAA..! YE LARHH!! MEMANG ANTU SUME CIPTAAN PHOTOSHOP JEA.. AKU NIE DUDOK MEREEMMPAT JE LAAA KAT ATAS BUMI NIE EYH!! PASRAHH AKU NGN KO NIE..."

Saturday, 19 May 2012

Turning Tables....

"So I won't let you close enough to hurt me
No, I won't ask you, you to just desert me
I can't give you, the heart you think you gave me
It's time to say goodbye to turning tables
To turning tables"

Vlogging

Selalu nya tajuk mesty takdak kena mengena dengan apa benda yang  aku nak tulis.. sebab ape? sebab benda yang aku nak tulis nie mengenai kehidupan seharian aku.. kompem xde tajuk.. tapi kalau benda tu ade motif untuk aku postkan dalam blog, so adela tajuk..

anyway.. suka dengaq lagu Turning Tables.. sape nyanyi? mestyla akak aku.. Adele..!! wish i could have voice like her..! hamaigadddd33!! =)

so.. sudah sudalah perasan tuh eyh chique...! lain kali perasan lain! sekarang nie aku nak bloggingg... hahaha.. pikir pikir balek pasal blogging nie.. aku rasa macam nak buat vlogging puwn ade jugak! tau tak vlogging tu ape? obviously la semua orang tau kan... mostly orang yang minat baca blog nie.. mesty dya tahu pasal vlogging skali...

Vlogging tu kan salah satu cara pos blog jugak.. tapi selalu dibuat oleh MatLuthfi dengan IniAnwarHadi.. both of them are the most awesome guy yang berkecimpung dalam bidang vlogging.. kalau tengok Matluthfi.. dia best sebab dia banyak merepek dalam video dia AND.. bukan merepek yang bukan3 tuh oke..!!! dia selalu menyampaikan mesej dalam setiap Video dia.. and..! dia jugak tak lupa daratann yang dia orang Utara.. dia cakap utaraa..! bukan macam sesetengah orang yang dah merantau.. lupa habeh dia asal mana..! tapi aku? aku stakat blog ja.. so aku punya tulisan puwn ada la sleng2 KL ckt... sebab I tried to standardize penggunaan bahasa dalam blog aku supaya orang senang nak paham! kalau aku tulis bahasa pekat aku.. Penang kan.. nanti tak dak sapa paham plak kecuali Penang Peoples..!!~ Imagine.. semua blogpost aku.. aku tulis bhs cmnie..


"Arini cheq lapaq ni! tang mana nak mencekik tak tau! cheq dh la taktau nak pi mana! raplah terok da nie!!" 


agak2 kan.. orang Tengganu paham tak aku cakap apa? orang Johor? Sabah? semua tau ka perkataan Cheq, Raplah, Tang? hahaha.. so.. aku bukan bajet aku dok KL dah lama dah.. pastu blogpost aku puwn kena KEyel gitu uolls..! nonono!! not in a million yeaaarrrsssss!!!~ and so if u wanna say that im bajet.. go ahead larhh! i dun care neither.! whatttttevvaaaa!!!~


Eyh.. dah! aku dah merepek dah! anyway! pasal IniAnwarHadi! he's awesome sebab dia punya video in English peoples.! he's very good in speaking! and i looooooove the way he talk! real like mat saleh oke! but his slang a bit macam black people punya slang.. yang tu yg aku suka oke! black people punya slang is the best! and he can make it..! he can do it..! he had the slang! and thats why i Adore Anwar Hadi! :)


So.. Chique.. bila lagy nak buat vlogging? tak tau la..! sebab aku rasa aku depan video sangat lah busuuukk!!!~~~~ takk hot gituu!! wahaahhaha!!! but... I'll try to make one Video.!! Soon! :)

Wednesday, 16 May 2012

Teacher's Day

So.. Teacher's Day huh..

hmmm.. apa aku nak tulis ni.. aku tak tau nak tulis apa actually.!! bhahaah! gelak cepat gelak cepat aku dok buat lawak!! :)) hahahahaha!! =="

anyway.. ceta pasai hari guru nie... teringat aku masa zaman sekolah2 dulu.. tapi paling best sekolah rendah la..! aku dengan kawan2 aku yang suka buat ramai and buat gyla.. Especially Hasanah.. kawan aku dari sekolah rendah sampai sekolah menengah dari form 1 sampai form 5..! haa... tengok..! brapa lama aku kawan dengan dia.! tapi aku balek nie aku tak jumpa dia puwn..! sebab aku takmo kacaoo dia nak exam STPM... so takmo la ajak hangout2 mua dah! bukan buleh main2 dah blajaq sekarang! tak buleh main main macam dulu dah! huhu!

dulu masa sekolah rendah.. skolah Hamilton.. time2 hari guru ni la paling seronok sekali untuk aku! ssalah satu sebab.. sebab tak payah belajar... and lagi satu.. aku suka buat persembahan! tak kira la nasyid ka menari ka menyanyi ka.. aku suka suki jaaaa masok banyak2 persembahan sekali gus! banyak bapak kaoo pnye persembahan aku buat.! tp mostly aku menyanyi ja la..! sebab aku takdak bakat nak menari sangat! badan aku keras..! mcm Pengkid! bhahahah! yke pengkid?? nahhhh! not in a million years aku akan jadi pengkid! bhuhuhu!!~

so anyway!
my mummy also cikgu.. so.. dikesempatan ini saya ingin mengucapkan....

Happy Teacher's Day to my mommy and All teacher in the world! :D

Why ppl are Using Brown DP for Social Networking!

Salam..

maybe many of us are confused of this situation... currently.. there are lots of ppl in social networking like Facebook andd Twitter are using brown man with eye covered as their Display Picture.! Actually... this picture shows the Palestine Prisoners. Their brown shirts dress is imposed on the Palestinians who arrested. And the small logo at their right means "Shabas" and it's stands for Israel Prison Service.


The actual purpose of using this picture as our DP is for our awareness as a Muslim to the custody that are being held the biggest Hunger Strikes in the world history.. ouh... not Hunger Game oke.! dont be silly! :P  

Eventhough by swapping this image as our DP is not helping them there, but it help ppl to gain awareness about whats happening in Palestine.. at once, we all can pray for them..

*Palestine Tomorrow will be FREE*


Tuesday, 15 May 2012

Confession

"Sometimes...
Its good to see you hurt now...
rather than seeing you hurt later...
but i still thinking..!
i know i'll regret with it..
but its for our own good....
So.. please leave me...
as i am not meant for you!"

Monday, 14 May 2012

Penang..!

*please listen to Skylar Grey - Im coming home part II*

Im home baybeh..! Penang! my Hometown..! My growing place! this is the place where i play! here I am... in my hometown..!! feel sooooooo good to stay in here!!!

memang best sangat sampai penang nie! aku suka sangat stay kat penang! aku tak tau kenapa.. maybe sebab aku dibesarkan kat sini... dalam idup yang sangat mewah...! mewah la sangat!! but it true! hahaha! Penangggg's full of luxury..!

Hey...! Hey wale wale..!!
memang penang full of luxury larhh! xpayah nakkk cakap aku prasan sangat! pui!!!~ tak percaye datang penang arr..!!! Penang nie Heaven Of Food... cari jea makanan sedap2 semua ada kat Penang!! :) and more! Penang tak semak macam KL..! oooppsss..!! soliiiiii..!! am controlling maself from being "racist"! eventhough it's about States and not races.. but takkan aku nak kata am controlling maself from beingt "statrist"??? Manaaaa adaaa!! dey!! ==" busuk punya English!

hujan2 macamnie.. baouw ikan plak! =="
tapi balek penang nie takde pape untuk aku larr! isk.. Kenape sy pulak ckp mcmnie?? salah kann?? hahahah..!!! eeekkk hemmm!!! Penangg baqq hangg!! ni nak cakap penang raahhh!!! apa benda la aku dok cakappp KL pada tady! gyla pa?

minggu cuty mid sem nie kira aku takdak apa untuk dibuat la..! sebab apa tau? sebab aku takdak kawan dah kat sini! semua pandai2 pi belajaq..! aku nie pun dok on the way takmau belajaq dah nie! kerana ketekanan idup! duet duet duet ja! aku kesian kat ayah aku nak kena cari duit..! so.. aku nak buatpa?? whre the money drop..!! hahahaha!

aku tau cerita aku tergantung.. tapi aku tak larat nak tulis dah nie! seriously! lainkali la aku ceta pasal penang..! sebab kalau aku ceta pasai penang nie...! 10 post puwn tak habis..! :)) bhahahah! Cheerio! bbye!

Sunday, 6 May 2012

Mulakan hari anda dengan Senyoman! :)

Salam..

eyh.. for your information.. dah nak dekat 1hour akuuu tulis "post title"... tapi skarang baru aku tengah karang post aku nie.. actually aku takdak motif nak tlis blog...but as i promise uolls... i'll keep my blog updated always ryte... so.. aku kena la jugak mencari idea untuk tulis blog pada hari yang indah dan tidak panas ini..!

bahagia aku hari nie.. kenapa? sebab tak panas laahhh uolls... seriously..! haha.. seronok je aku bangun harini.. actually.. aku bangun kul 11.40 harinie.. tapi disebabkan letih... aku drag aku punya baring atas katil sampai kul 1... lama tak?? sedap gyla akuu tidur sambil peluk busyuk aku! :P Really miss him! 

so.. mulakan hari dengan snyumanlaa.. muka alaaa sinyiuummmm~~ hehehe.. harini serious aku letihh!! and.. aku buang tebiat hari nie.. aku download lagu melayu! whatthefishh?? satuu keyeelll kenal waaa dengannn manusia yang tasuka lagu melayu! ekkkkheemmm!! bukan taksuka oke uolls.. actualllyy xminat sangat.. why? sebab..... takpayah tau laa..! nnty kne banned lak!! susahhhh iolls nanty! :P 

So.. disebabkan aku buang tebiat harini... maka... hujanlah KL! bhahahahah!! abesh nak buat macam mana.. aku bosan kot... tak tau nak buat apa dahh! sebab aku nak kuar puwn aku letih... aku nak sembang puwn takdak kawan... aku nak study pown.... im not in a mood ! so.... akuu jiwangness.! aku layan lagu melayu sambil pelok busyuk! :P hehehe... arini busyuk text aku pulak! selalu dia taksuka text aku pown! :O I love u bsyuk! 




Friday, 4 May 2012

Im alone When you're gone Maliha...

Salam...

huishh... macam jiwang semacam ja ayataku kat atas nie.. but im not Lesbos oke..!! kawan aku sorang ni sikit punya alim.. ada ka pulak nak jadi lesbo partner aku..>!! whatthefish???

nampak jeaa muka aku garang sombong kan.. sekali post... alahai... jiwang terok teringat kat member rapat aku nih... housemate papermate coffemate.. yang mate mate mate lah... selepass yess piii yemm... ku susulii jalan ini.. yang berliku liku liku...~~ hahahha! ko jangan gelak Mall! aku tampo ko nantyy!!

ye laa..! straight to my point...
Aku ade kawan.. name dia Malihah bt Ramli... bukan ramli beger tuh.. ramli sarip puwn bukann... nie ramli... pokcik ramli la.. yang adew anak name maliha tuu.. muke maliha tu sebijik macam tupai ice age! lagi2 kat telinge die yang dah macam headphone tuh! bhahahaha!! lagi skali aku cakap.. ko jangan gelak sorang2 mal! aku tampo ko nanty!

weyy! aku rindu ko mal!! jiwang tak aku!?? takde mase aku nak jiwang2 ngn ko malihahh!! *lawak ke der : selalu kan.. sy nampak.. budak melayu.. kalau nak baling roket... die slalu buat hahh hahh duluu...* hahaha! name ko buleyh adew dalam lawak ke der mal..! hahaha..

"Dear reader..
I really miss her... She's the closest to me in this house by the way! and she really do care about me more than others... and i want uolls to know that she always asked me whether I've take my breakfast, lunch, and dinner or not.. if i havent take my meal yet, then she will ask me when do I want to take my meal and she'll treat me sumtimes if im in "pokai" time.. and now when she's gone.. situation arent the same as before... im alone and i just have gondon...! seriously am alone.. I dont know why.. maybe if u're in ma shoes.. then you'll know why am i feeelinggg sooo lonely at this time... mybe cuz other arent same as Maliha and gondon.. only Them that reallyyy know me bettterr and only them understand me better than other..! its real!! I feel her absence... but I accept her decision.. eventhough i dont know where would she go after this.. but I trust she can success her life after this... "

errr... sudah2 laaa ckin... banyak sangat jiwangnye puwn! mal! ko jangan nakk sengeh2 plak bile bace nie! aku tampo ko jugak nanty! gondon! aku sayang kao jugak! even takde pasal ko lagi dalam blog nie.. sebab ko tak purgii meningggalkan aku lagi.. ko nak ade cite pasal ko dalam blog nie.. ko pindahh skarang..! bhahahaha!! eh jangan.. eh purgy.. eh jangannn.. purgyyy~~

hahaha..!!

Thursday, 3 May 2012

Eyh? jangan nak belagak sangat lah!

Salam...

aku tak tahu kenapa harini aku moody.. tp obviously dengan tengok ja tajuk post aku harini mesti korang2 sume dah dapat agak kenapa aku moody... Yes! Im not perfect! but not me alone.. we all ARE NOT perfect..! kadang2 ada jugak time yang kita terlebih over-actionn.. tapi masalahnya.. pandai2 korang la nak sedar bila masa yang korang terlebih over-action.. kalau dah rasa terGERDIKS tuu.. terBAHJET tuu.. yang ter ter kebelakangg skettt yang boleyh menyebabkan people around u annoyed witchoo damn attitude! sorry la terkasar bahasaa! tapi aku memang takbuleyh belah dengan kao dan engkaoo oke.! ade dua engkao nie.. sat laki satu pompuan!! daripada aku ade mood.. jadi takde mood dah nak kne hadap muke korang dua tiap2 hari...! aku tak paham knp..! bila aku tengok muke korang aku takde mood..! aku malas nak cite panjang... sebab sini is too public nak cerita benda2 macam nie.. just.. kalau ada yang terasa.. amek sahaja lah!!

PUIII!!~

#SERIOUSLY I HOPE THAT I DONT KNOW YOU AND YOU!

Kenapaaaa broadband kne potong???? T_T

Salam..

adush... semalam ialah hari yang memeningkan kepala aku! uwaaaaaa!!!!! broadband kne suspenderrrr!!~~ spenderr pownn boleyh!! uwaaawaaawaa!! time2 aku nak update blog laaa broadband nak kne potong pulakk..! ade jugak yang tak semangat nak updaate blog dah pasni!! hmmm.


harini kena datang mcD semata2 nak update blogl..! bhahahahha!!! terokknye aku! ya ampunn! tp aku mengidam nak mamam eskrem laa..! sebab tu aku datang cnie jugak.! smentara tnggu kelas Advance English 1 nanty kul 11.30.. update arr blog dlu ! btooiaaakkk???? :))

woii!!! ape kess nak kne ade woi2 pulak?? dah la sebelah aku nie ade manusia yanggg digelar Bapak tupai.. tengah bising2 kat akuuu katew jangan buat karangan lahh hape lahh! dia tak tahu kalau buat blog nie buleh men=mpercepatkan kita taip menggunakan keybooard.. lagi2 kalau yangg amek course DMS kat kolej aku... diowang sume ade Keyboarding subject.. kalau pandai tulis blog mesty diorang dapat taip dengan cepat macam aku! bhahahahaha!!~~ prasan terok uollss..~~ kiteeww memang gerdiks..! ngeee~~

dah arrr!!! nakkk kuaq! babai!

Tuesday, 1 May 2012

Colleration between My life & song!

Lie About Us... tapi dalam lagu nie.. yang girl2 suma tukaq jady "guy" arr..! ^_^


Baby I know when we started out there were things you didn't know, but babygirl we got a lotta things we
Need to discuss I know I'm asking for allot, but just trust. you say that things getting old sneakin'
Round creepin' and love on the low but babygirl I can't wait till' it's officially us, I can't wait to
Let them know about us.
First I thought that I could take you boy but I don't know, you told me you were gonna leave her for me
Long ago.
Eventually I will but I just gotta take it slow don't wanna break her heart, although I gotta let her go
So baby ..

So please don't say you wanna give up.
How do I tell her that I'm fallen in love,
And I know your waiting patiently for that day,
When we no longer have to lie about us.
When I'm with her all I want is your touch,
And when you call me I don't wanna hang up,
And I know I say it often but I can't wait
Till' we no longer have to lie about us.


Baby I know situation don't seem fair to us both.
But babygirl, she's an issue that I'm bout to adjust.
Don't mistake the love we make for just lust,
You are my soul, mind, body, spirit all that I know.
But babygirl I can't wait till' it's officially us, I can't
Wait to tell the world about us.
First I thought that I could take you boy but I don't know, you told me you were gonna leave her for me long ago.
Eventually I will but I just gotta take it slow don't wanna break her heart although, I gotta let her go
So baby ..

So babyyyyyyyy

So please don't say you wanna give up (please don't say).
How do I tell her that I'm fallen in love (oeehhh oohh).
And I know your waiting patiently for that day,
When we no longer have to lie about us (no longer have to lie).
When I'm with her all I want is your touch (oeehhh oohh),
And when you call me I don't wanna hang up (baby you don't),
And I know I said it often but I can't wait
Till' we no longer have to lie about us.

Baby won't you wait just a little bit, just a little bit, just a little bit longer, longer (oehh yeahh)
Just a little bit just a little bit just a little bit longer longer (won't you wait) just a little bit
Just a little bit just a little bit longer longer just a little bit just a little bit just a little bit
Longer longer

Baby so please don't say you wanna give up,
How do I tell her that I'm falling in love 
And I know your waiting patiently for that day,
When we no longer have to lie about us
When I'm with her, all I want is your touch
And when you call me I don't wanna hang up 
And I know I said it often but I can't wait till' we no longer have to lie about us.

So please don't say you wanna give up ,
How do I tell her that I'm fallen in love
And I know your waiting patiently for that day,
When we no longer have to lie about us
When I'm with her all I want is your touch,
And when you call me I don't wanna hang up.
And I know I say it often but I can't wait till' we no longer have to lie about us.


Baby won't you wait just a little bit, just a little bit, (baby) just a little bit longer (baby), longer
Just a little bit, just a little bit, just a little bit, (baby I'mma wait for you) longer, longer
(won't you wait) just a little bit, just a little bit, just a little bit, longer, longer (if you wait)
Just a little bit, just a little bit, just a little bit, longer.