Tuesday, 1 January 2013

Happy New Year and Happy 2nd Anniversary to me!

Haiiii! heyyy hooo!! Happy New year uoollsss..~ Wey! ckinn dah nak masokk 20 tahun dah! Alhamdulillah! Sihat Wal Afiat sampai sekarang..! HendakNYA yang Maha esa! hanya DIA yang menhidupkan Ckin sampai harini.. okeyy! dah takpayah cerita pasal New Year dah.. sebab New Year bagi Ckin xdak apa2 punn.. cuma peningkatan tahun ja...! yang palinggg penting.. New Year nie Anniversary Ckin! yang tu yang paling pentingg...!!

tuuu! NAMPAK!! me and you together! mama papa !
OUR 2ND ANNIVERSARY! yeayyyy!!!
thanks to Joe... yang amek picnie... wiiwiiiwii~

Kek kecik jaa! sebab kami celebrate berdua ja.... kek besaq2 pn nak pi mana? yang melantak kek ni joe dengan kami dua ja la.. Joe tu member Apit.. as he's the most kind fren, handsomee, so on that Apit had... so why not we celebrate with him together... wuuuu~ kembanggg joe uollssss~ tapi dia memang hensem... amacam? ada sapa berkenan!? tapi pic dia takdak laaa beb! xsnapp la plakk!! weeeweee..~~

Anywayy.. dah dua tahun dah kami bersama... bukan senangg Apit nak jaga aku....! banyakkkkk sangattt kerenah aku yang dia tahan... SERIOUSLY! wehh! even though nie blog aku.. tapi aku tak ceritaaa kebaikan aku jea... aku cerita facts oke!! YES! aku yang selalu cari masalah dengan Apit... and for your information.. he's the most perfect guy that i ever had...! selaaaluuuuuuu sabar dengan aku...! 

Dialahhh sabaq dengan aku.. dia laahhh yang slaluuu jaga aku... annddddd dialahhh yang selalu tinggai aku sebab BZ! :)) ahahahaha!! but nevermind..! i have to accept that.! cuz he's really responsible man... and he's not doing sumthing for nothing...! and i trust him! YOU MEMANG BUSY OKE MUHD AFIQ!! memang takbuleh trimaaa bila u tinggal i... I Sunyiiii~~ :'( uwaaaaaaaa!!!!! I NEED YOU SYG! 

haaa sudah! aku mulaaa menggerdiksss..~ oke oke..! aku tak gerdiks dah nie...! wehhh! 2 tahunnn dia tahan dengan aku wehh! aku buat macam2 kat diaaa..! semua salah aku! aku banyak merepek.. pemikiran tak matang.... pemikirannn takk betul semua aku!! wehh! aku couple dengann orang yang matured wehh! aku kena sedaq sekarang..! aku xleh dah macam nie..! aku ngaku memang aku gilakan apit.. seriously.. aku sangat gilakan Apit,..! takleh idup tanpa diaa..! ! tapi! disebabkan dia bz... aku kena trimaa... but as long as bukan aku jaa gilakan dia.. dia pun gilakan aku! BHAHAH! ingt i xtau? U LAGIII GYLAAAAA TUTU! :)) 

anyway... Dia bagi adiah jam kat aku!! yeayyY!!! suka bagiiii kat i jamm kanN!! saja nak suruh tgkk masa..! :)) ahahahahahah! oke laaa! sampai sini saja aku boleh katakan.. taktau nak kata apa laa..! Hepy sangat sebab dapat BF macam Muhd Afiq nie..! SAYANGKN DIA SANGAT2!




Saturday, 8 December 2012

Set Fire TO the RAIN!

heeylooooo heylooo heyylooo!!!!
here i ammm as im not blogging in for aboutttt a couple of month! am really3 sorry...!

anyway... this is myyyy First video! guess what!?

IM SINGING!!!!

yes i admit! singing is my passion... and im following My Beloved Father's Step... and i adore his way of singingg...! and my dad's voice is the mosttt perfect ever...! kalau masok apa2 pertandingann kat TV tu... boleh kompem2 ayah aku menang lahh! tapi ayah aku taknak iddup dengan duit daripada hasil menyanyi.. tak berkat katanya..! SUBHANALLAH! THANKGOD aku ada ayah macamtuu!!!

video

THIS IS THE COVER SONGS BY ME ! :D
enjoy! 

Thursday, 4 October 2012

Derma darah... erk!?

perghh! tengok tajuk pun dah bagi aku bergerunnn gerun daa! derma darah! oh no!!! i wil never ever everr derma darah! saket weyyhH!! nakk kena cucukkk tanganN! uwaaa!!!

aku teman member aku derma darah tady pun.. dah bagi aku takut..

Firstly Fida kena cucukk... Fida oke je lek jee. tapi aku rasa dy memang saket.. saje jea kaver enn!?/ jangan tippu laaa!! :))

thennnn k.Zara pulak.. kena cucuk sampai 4 kali.. kecian dy..! tapi nak wat acanoo kann.. dah nak cari urat tak jumpe.. next tyme cube lagy..

aku!??? tnggu masa aku nak beranakk je aku buleh deal dengan jarum2 nie.. tu pun tak tau laa aku jerit macam mana.. and akuuu cari laki aku macam mana nantyy... mesty aku jeriitt.. PAPA!!!! sakettt!! :'( uwaaaa!!! 

Saturday, 29 September 2012

TOYOTA AE86 25 tahun !


Bagi pandangan pertama mungkin ada yang menganggap bahawa kereta keluaran lama, pasti akan menjadi sebuah kereta klasik lama yang sudah rosak. Namun dakwaan itu boleh disangkal jika kita melihat sebuah kereta Toyota Corolla AE86 ini. Ia dijumpai di Belgium dimana kereta ini telahtersimpan di basement selama lebih 25 tahun. Lebih menarik,kereta ini masih dalam keadaan asal seperti baru keluar dari kilang dan tidak berkarat langsung. Kerusi didalamnya masih dibalut dengan plastik dari kilang.

















Meter pada dashboard pun menunjukkan kereta ini baru berjalan sebanyak 48 kilometer. Pemilik kenderaan ini membeli kereta ini dan memandunya dari kedai kereta hingga ke basement tersebut. Dan kereta itu dibiarkan begitu selama lebih 25 tahun. Bau kereta ini juga masih bau seperti baru. Tuan kereta ini mengeluarkan minyak dari tangki dan bateri juga dibuka untuk mengelakkan kereta ini dari rosak.

Thursday, 27 September 2012

JENDUL! DONGGA!

Salam bloggerssss..!! harini saya akan menceritekan tentang.. DONGGA!!

Generally... DONGGA MEANS.... kawasan luas di dahi!! hahahahaha!

well actually trend bengkak kan dahi yang wide spreading kat Japan skarang nie.. diorang bagiii bengkak dahi! WHATT!!!!???? =="

oke.. sangat weird oke!! apa la masalah diowang nie sampai nak kena bengkakan dahi! padahall dah dicipta elok2 dah... elok2 tak jendul... nak jadi jendul.. ==" what thaa hell is goin on!?

 see??? buruk oke!! ==" nak mengubah ciptaan tuhan konon.. ubah menjadi lebih burukkk.. sama la macam botox tu suma.. semua mengubahhh bukan menjadi cantek.. tapi jadi burukk..! errrgghhh!! sooo fuckingggg anoyyinggggg! =="

sebelum hampa2 nie jadiiii donggaa.. ckin dah dongga dulu oke! semula jadi lagy! tiba2 rasa bangga jadi dongga!! :)) bhahahaha


nie original JENDUL/DONGGA! lagy comel dari dongga yang manusia buat..!! h0h0...


kakak kembar saye punnnnn jendul semula jadi oke!! :)) ahahahaha! :P

Finally! I will be out from the hall of fame~ ==" hall of fame sgt~

Im ouutt!!! i will be outttt from thissss bloodddyyy crap and damn crib! ==" pehe dok? ape aku tengah mrepek? dok pehe mu dok diam! =)) syokk depaa syokk depaa!~ (kne denga sekali dengannn alunan suaraaa.. gerentiii anda semua GELAK!)

well... ALHAMDULILLAH... thank to GOD! ive found my newww neww CRIB! not CRAB.. that's call animal.. thiss is a CRIB! the place where we can shelter.. whateverrrr!~ anyywayy!! i dont wanna talk about that crab or crib or crappp~ I just wanna share wif u guys... that i will be leaving my hostel this week!

After a year staying here... alots of memories that i gain in this hostel actually.. (ape bahjet sangat aku tulis english nie.. bloggers cannot detect... tenett tenettt teneett.. Google Translate please!)

oke la oke la..! BM la ni! =="

rumah baru tu semi furnished.. and im sooo heppy!!! huhu.. sory2.. mlayu back...! sangat gembira..!! (poyo la pulak) tkpalah! complain banyak! bace sudah! orang saje jerrrrr!!

minggu nie nak packing barang.. and nakk kemas apa2 yang patut untuk berpindah..! kerana terpaksaa... terpaksa merelakan aku purgy jugakk!! hahahaha! aku nak nyanyi sebenaqnya.. tapi semua orang ta dengaq sebab aku hanyalah seorang BLOGGER.. bukan VLOGGER... errrrrrr asal kan ada ERRR blkgg!! syok depa syok depaaa~~ (ignore that mrepeks)

ryte...

NEXT!!!

sambung cerita lagi nie...!! next week aku boleh bangun lambat g kelas uolls! tak payah nak tunggu bas.. tak payah nakkk berjagaaaa awal2.. tak payahh nakk semua!!!! sebab umah aku depan kolej je.. jalan ckt ja da sampai! ta payah susah2.. auwohh!! syokkk ngat aihH! syok depa syok depa..!

BUT!! THE PROBLEM IS..

sebok na tau ceta lak! dassar MAMI J! mami J tu apa???? xtau!?? xtau kalau hanggg pii dokk tempat lain! jangan dok kawan dengan aku! aku orangg penang..!! =)) syok depaa syok depa!~ :)) ahahahaha!!

dah arr! actually kalau akkuu tulis. hanya member aku ja tau macam mana pronunciation aku and voice projection akuu! yang kenai mesti gelak.. yang tak kenai!? PI DOK KOKDIANG! =))

bye.. adios amigos..!~